UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сербії зійшов з рейок потяг із аміаком: у Піроті оголошено режим НС

Як мінімум у 51 особи виявили ознаки отруєння.

У кількох районах міста Пірот, яке розташоване на південному сході Сербії, оголошено режим надзвичайної ситуації через вантажний потяг з аміаком, який зійшов з рейок. Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на МВС країни, після витоку аміак потрапив в атмосферу у великій кількості.

Мер Пірота Владан Васич заявив, що ознаки отруєння газом виявили у 51 людини, сімох із них довелося госпіталізувати. Жителів міста, населення якого становить близько 60 тисяч осіб, закликають не залишати будинки без нагальної потреби.

Читайте також: Представники України та РФ обговорили в ОАЕ відновлення транзиту аміаку в обмін на звільнення полонених – Reuters

За даними національної вантажної залізничної компанії Srbija Kargo, поїзд, що зійшов з рейок, складався з 20 цистерн, в них перевозили небезпечні вантажі з Болгарії. З метою безпеки оточено зону в радіусі чотирьох кілометрів від місця, де сталася аварія.

Нагадаємо, що, на думку координатора ООН з питань гуманітарної допомоги Мартіна Гріффітса, дефіцит продовольства у світі може загостритися, якщо не відновиться експорт добрив, зокрема аміаку, із Росії.