UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Саудівській Аравії вперше за 35 років відкриють кінотеатри

В столиці Ер-Ріяді в кінотеатрі, що розпочинає роботу, першу кінострічку, яку покажуть, буде "Чорна пантера" режисера Райана Куглера

У центрі міжнародних зв'язків міністерства культури та інформації Саудівської Аравії заявили, що кінотеатр американської мережі AMC Entertainment Holdings Inc. розпочне свою роботу 18 квітня, повідомляє DW.

Першою стрічкою, яку покажуть у новому кінозалі, стане "Чорна пантера" режисера Райана Куглера.
До 2030 року в країні має з'явитися майже 350 кінотеатрів.

"Це знаменує собою поворотний момент у розвитку культурної індустрії королівства", - зазначав раніше міністр культури Авад бен Салех аль-Авад.

У вересні 2017 року король Сальман бен Абдель Азіз Аль Сауд, який вступив на престол в червні, розпорядився з 2018 року зняти заборону на водіння автомобілів для жінок. Він також оголосив про початок процесу модернізації країни.

У 1980-ті кінотеатри та інші розважальні заклади були заборонені консервативним керівництвом країни.

Жінкам в Саудівській Аравії дозволили самостійно займатися бізнесом. Раніше дозвіл відкрити власну справу жінці повинен був дати чоловік, батько або брат.

Україна і Саудівська Аравія спростять візовий режим між країнами. Візи в Саудівську Аравію для українців є найдорожчими серед усіх країн світу, а для саудитів - в Україну.