UA / RU
Підтримати ZN.ua

У садках окупованої Керчі заборонили на свята вдягати дітей у костюми американських супергероїв – ЗМІ

Керівництво садків запропонувало «одвічно російську» альтернативу таким костюмам.

У тимчасово окупованій росіянами Керчі керівництво дитячих садків заборонило на свята вдягати дітей у костюми персонажів американських коміксів, мультфільмів та кіно, передає «Крим.Реалії» з посиланням на росЗМІ. Натомість окупанти рекомендують звернути увагу на героїв російських народних казок.

Зокрема, одне із росЗМІ пише, що «американські супергерої не вписуються в лейтмотив дитячих свят і російських народних казок». Водночас одна з мам із Керчі розповіла іншому російському виданню, що у садку, куди ходить їхня дитина, «заборонили вдягати всі ці костюми Людини-павука і подібні». За її словами, дозволили використовувати лише костюми героїв російських казок. 

«Усі дівчатка у нас, наприклад, будуть Сніжинками», – розповіла жінка.

Водночас у коментарі ЗМІ в російському Міносвіти заявили, що офіційних рекомендацій дитячим садкам не давали. Там стверджують, нібито таке рішення садочки ухвалили самостійно.

Читайте також: Гуменюк про удар по кораблю РФ у Керчі: «Ворог отримав потужний сигнал»

Раніше повідомлялося, що Верховний суд РФ вирішив, що організація «Міжнародний громадський рух ЛГБТ» екстремістська і заборонив її діяльність на території країни. Рішення суду, як зазначили у ЗМІ, має бути негайно виконане. Щоправда, «негайно» набирає чинності лише заборона на діяльність «руху». Якщо ж рішення суду не оскаржать, то повністю воно, за розрахунками юристів, набуде чинності 10 січня 2024 року.

Передували позову Мін'юсту два репресивні закони, спрямовані проти ЛГБТ. Спочатку в РФ дію закону про «пропаганду ЛГБТ» поширили на дорослих. До цього він діяв лише щодо дітей. Після чого у Росії заборонили трансгендерний перехід. Причому це стосується як зміни маркера у документах, так і медичного втручання, пов'язаного із переходом.