UA / RU
Підтримати ZN.ua

У російському Якутську вивісили банер з вимогою звільнити Сенцова

Активісти розмістили полотнище на мосту, в декількох метрах від колонії, в якій знаходиться українець.

Активісти Марія Альохіна, Ольга Борисова та Олександр Софєєв у неділю, 6 серпня, розмістили на мосту в Якутську (Республіка Саха, Росія) розтяжку з написом "Звільніть Сенцова".

"Якутськ, республіка Саха, міст через озеро Сайсари. У двадцяти хвилинах – ІК-1, де знаходиться Олег Сенцов. Сім з половиною кілометрів", - написала на своїй сторінці у Facebook учасниця Pussy Riot Марія Альохіна.

Розтяжка виготовлена з льняного полотна, напис виконано за допомогою балончика з рожевою фарбою. Активісти закріпили її на мосту таким чином, щоб вона була помітна всім перехожим і мешканцям прилеглих будинків.

"Справа Сенцова і Кольченко - одна з головних і ключових політичних справ в історії нашої країни. Свободу", - додала Альохіна.

Українського режисера Сенцова і активіста Кольченко затримали співробітники ФСБ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс обвинувальний вирок відносно Сенцова. За сукупністю злочинів режисер засуджений до 20 років колонії суворого режиму.