UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії залишилися "лічені години", щоб уникнути санкцій за підтримку бойовиків на Донбасі

Росія має вжити швидких заходів для розрядки ситуації на сході України. В іншому випадку США і ЄС введуть нові санкції.

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що у Росії залишилися "лічені години", щоб довести свою прихильність до роззброєння сепаратистів на сході України.

Виступаючи у Парижі, Керрі підтвердив, що керівництво США і Європейського Союзу згідне з тим, що план нових економічних санкцій щодо Росії має бути підготовлено до п'ятниці.

Лідери ЄС обговорять нові санкції паралельно з процедурою підписання Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі, повідомив Джон Керрі.

27 червня також закінчується оголошене Києвом припинення вогню у Донецькій і Луганській областях. Українські військові кажуть, що за цей час сепаратисти вже порушували оголошене перемир'я понад 50 разів.

Президент Петро Порошенко, виступаючи на сесії ПАРЄ у Страсбурзі у четвер, заявив, що російська сторона недостатньо підтримує реалізацію його мирного плану врегулювання ситуації на сході України.

Раніше президент США Барак Обама закликав Росію вжити швидких заходів для розрядки ситуації на сході України. В іншому випадку він пригрозив посиленням санкцій, які торкнуться окремих галузей російської економіки. !zn

Читайте також:

Обама пригрозив Путіну подальшими санкціями за підтримку бойовиків на Донбасі

Керрі закликав Путіна публічно відмежуватися від проросійських бойовиків на Донбасі

Клімкін обговорив із Керрі способи протидії російській агресії