UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії за вказівкою Путіна почалася раптова перевірка готовності військ ППО

Навчання стартували в цілях подальшої підготовки до стратегічного навчання "Центр-2015".

Міноборони Росії в понеділок за рішенням Верховного головнокомандувача Володимира Путіна початок раптову перевірку боєздатності авіації і військ ППО Центрального військового округу (ЦВО), оголосив міністр оборони генерал армії Сергій Шойгу.

"У цілях подальшої підготовки до стратегічного вченню "Центр-2015" Верховним головнокомандувачем прийнято рішення перевірити боєготовність угруповання авіації і військ протиповітряної оборони ЦВО", - сказав Шойгу.

Він також нагадав, що в рамках підготовки ЦВО в Таджикистані завершилася раптова перевірка готовності Колективних сил оперативного розгортання ОДКБ.

"У цьому зв'язку віддані вказівки на приведення з 13.00 мск об'єднаного стратегічного командування, другого командування ВПС і протиповітряної оборони ЦВО, частини авіаційних з'єднань і військових частин командування Дальньої авіації Західного і Південного військових округів в бойову готовність "Повна"", - повідомив Шойгу.

Крайня раптова перевірка боєготовності ЗС РФ проводилася з 16 по 21 березня - основний акцент зроблено на відпрацюванні дій в Арктиці. Задіяні сили Північного флоту, Західного військового округу і ВДВ близько 80 тисяч військовослужбовців, тисячі наземної бойової техніки, десятки надводних кораблів, підводних човнів, літаків і вертольотів.

Читайте також: За найбільшими в Естонії військовими навчаннями стежили невідомі безпілотники

У понеділок, 25 травня, в Північній Європі почалися великомасштабні військові учення ВВС НАТО.

18 травня почалися військові навчання НАТО "Платиновий орел 2015" на території Румунії.