UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії визнали законним засекречування військових втрат

Суд визнав, що указ повністю відповідає російському законодавству.

Верховний суд Росії відхилив позов правозахисників, юристів та журналістів, які виступили проти указу президента Володимира Путіна про засекречування втрат в ході спецоперацій в мирний час, повідомляє РБК.

Суд визнав, що указ повністю відповідає російському законодавству.

В ході засідання в ЗС представник президента Росії попросила Верховний суд відхилити скаргу на засекречування втрат Збройних сил, так як "розголошення такої інформації може загрожувати держбезпеці країни".

Читайте також: Турецькі генерали обговорюють вторгнення до Сирії – ЗМІ

Колективний позов проти президента подали: Володимир Воронов, Світлана Давидова (виправдана по справі про держзраду в РФ - ред.), журналісти Аркадій Бабченко, Павло Канигін, Тимур Олевський, Руслан Левієв, Григорій Пасько, депутат Лев Шлосберг. Адвокатом виступає Іван Павлов, виграв справу Світлани Давидової.

Також з'ясувалося, що ініціатива засекретити втрати військових в мирний час надійшла від прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

28 травня Путін засекретив втрати російських військ в мирний час, відносячи ці дані до державної таємниці. Раніше за російським законом "Про державну таємницю" до секретних ставилися тільки відомості про втрати Міністерства оборони у воєнний час.