UA / RU
Підтримати ZN.ua

Теракт у Росії: Вибух у пасажирському автобусі вбив до десяти осіб

У результаті вибуху 20 осіб було госпіталізовано. За попередніми даними, у салоні автобуса спрацював вибуховий пристрій.

У російському Волгограді 21 жовтня стався вибух у пасажирському автобусі, у результаті інциденту загинули шість осіб.

За даними Слідчого комітету Росії, до лікарні доставлено 18 осіб. УМВС у Волгоградській області повідомляло про 20 госпіталізованих, семеро з яких перебували у важкому стані.

Батько однієї з пасажирок автобуса (дівчина залишилася жива) у прямому ефірі радіостанції "Ехо Москви" розповів, що вибух стався усередині салону. В автобусі, за його словами, у цей момент знаходилося багато молоді. За даними російського МНС, в ньому їхали близько 40 осіб.

Джерела у правоохоронних органах регіону повідомили "Інтерфаксу", що у пасажирському автобусі, за попередніми даними, спрацював вибуховий пристрій. "Згідно з попередньою інформацією, у салоні пасажирського автобуса спрацював невстановлений вибуховий пристрій, тому як одна з версій може розглядатися теракт", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше регіональне головне управління МВС повідомило, що в автобусі вибухнув несправний газовий балон.

У Слідчому комітеті РФ заявили, що порушили за фактом події кримінальну справу за статтею "вбивство". При цьому кваліфікацію злочину може бути змінено. !zn