UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії прокоментували інформацію щодо справжнього ім'я "Руслана Боширова"

Представник МЗС Марія Захарова традиційно виступила адвокатом Росії, звинувативши Bellingcat у брехні, а інформацію групи назвавши "вкиданням".

Офіційний представник російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова розкритикувала The Insider і міжнародну дослідницьку групу Bellingcat, яка оприлюднила інформацію про справжнє ім'я одного з росіян, підозрюваних в отруєнні екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля Руслана Боширова, написавши про це у своєму Facebook.

"Нове повідомлення за Петровим та Бошировим було здійснено відразу ж після виступу Терези Мей в Радбезі ООН на тему зброї масового знищення, в ході якого вона знову озвучила звинувачення на адресу Росії. Доказів немає - відповідно продовжують інформаційну кампанію, основне завдання якої-відвернути увагу від головного питання: що сталося в Солсбері?", - написала вона.

Захарова додала, що Лондон не надав жодних доказів про те, що "хтось" причетний до отруєння Скрипалів. Втім, при цьому представник МЗС і не спростувала інформацію, що росіянин "Руслан Боширов" саме той, кого назвали дослідники.

Нагадаємо, журналісти видання The Insider і група розслідувачів Bellingcat з'ясували справжнє ім'я Руслана Боширова, підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері. За їх даними, справжнє ім'я Боширова - Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і Героєм Росії.

Анатолій Чепіга народився 5 травня 1979 року. Він закінчив ДВОКУ з відзнакою і потім служив у 14-й бригаді спецназу ГРУ, в підрозділі, яке брало участь у другій чеченській війні. У грудні 2014 року президент Володимир Путін присвоїв Чепізі звання "Героя Росії" за виконання миротворчої місії. При цьому, за даними журналістів, ця людина, швидше за все, воювала в Україні у складі російських військ.