UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії почалася економічна амністія

Оголошена в Росії економічна амністія набрала чинності після публікації у номері "Російської газети" за 4 липня 2013 року відповідної постанови Держдуми.

У Росії 4 липня 2013 року розпочалася економічна амністія. Відповідна постанова Держдуми після опублікування у "Російській газеті" набрала чинності. На волю вийдуть до 10 тисяч осіб, засуджених за 26 статтями.

Серед них - порушення авторських прав, незаконне підприємництво, шахрайство, відмивання грошових коштів, ухилення від сплати податків і митних платежів.

Під дію амністії підпадають не тільки в'язні, але і засуджені до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі, умовно засуджені, особи, яким покарання відтерміновано, умовно-достроково звільнені. При цьому обов'язковою умовою називається "виконання підозрюваними та обвинуваченими зобов'язань щодо повернення майна або відшкодування збитків потерпілим". Особливо наголошується, що амністія не буде поширюватися на тих, хто скоїв злочин з загрозою або застосуванням насильства.

Ініціатива про проведення економічної амністії належить бізнес-омбудсмену Борису Титову. Спочатку планувалося, що амністія буде приурочена до Дня підприємця, що відзначається у Росії 26 травня, однак підготовка її проекту затягнулася через невдоволення президента Володимира Путіна низкою положень у первісній версії документа. 21 червня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі Путін оголосив про завершення роботи над проектом амністії і попросив депутатів розглянути цей документ до відходу на літні канікули у липні.

Постанову було прийнято Держдумою у вівторок, 2 липня, відразу у першому, другому та третьому читаннях.

Економічна амністія буде діяти протягом шести місяців з дня набрання чинності постанови про її оголошення. !zn

Читайте також:

Число мільярдерів у Росії досягло історичного рекорду

Диктувати умови у Митному союзі буде Росія

Росію очікують три шляхи розвитку, і всі три - негативні

Фінансові аналітики назвали головні проблеми Росії