UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії побудують багато своїх "Містралів"

Росія замовила у Франції два вертольотоносці типу "Містраль", однак не отримала їх з-за агресії щодо України. Тепер хочуть побудувати багато своїх.

У довгострокову програму військового кораблебудування до 2050 року РФ внесено проектування і будівництво універсальних десантних вертольотоносців, повідомляє держагентство ТАСС з посиланням на високопоставлене джерело в "оборонці".

"Там є такі кораблі, причому багато", - заявило джерело, зазначивши, що програма схвалена міністерством оборони.

За його словами, російському флоту потрібні універсальні десантні кораблі, подібні вертолетоносцам типу "Містраль" або "трохи менше по тоннажу і габаритів". Такий корабель, пояснило джерело, вирішує набагато більше завдань, ніж великі десантні кораблі, які будуються, проекту 11711 (типу "Іван Грен").

Читайте також: Президент Франції офіційно зупинив передачу "Містраля" Росії через Україну

Передача першого вертольотоносця "Містраль" у рамках укладеного ще кілька років тому контракту повинна була відбутися 14 листопада. Однак перші особи Франції прямо заявили, що Росія не отримає кораблів, оскільки Кремль не виконав умов їх поставки - деескалації конфлікту в Україні і припинення підтримки проросійських бойовиків в Донбасі. Другий корабель, поставка якого не передбачена цим контрактом, 21 листопада був спущений на воду.