UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії обрушився кар'єр рудника, заблоковані 150 робітників

Причина аварії наразі невідома. Жертв немає.

У Росії, в Північно-Єнісейській районі Красноярського краю, в результаті обвалення в кар'єрі копальні "Східний" заблоковані близько 150 осіб.

"Сьогодні близько 10:00 за місцевим часом сталося обвалення уступу борта відкритого кар'єру. В результаті нижче рівня обвалення виявилися заблоковані 150 робітників і техніка. Постраждалих і загиблих немає", - повідомили в прес-службі ГУ МНС Росії по регіону.

Причина аварії встановлюється. Також рятувальники розробляють план евакуації працівників з рудника.

Варто відзначити, що люди в кар'єрі знаходяться на глибині від 300 до 560 метрів.

Читайте також: Французькі журналісти викрили брехню пропагандистського телеканалу "Росія 24"

Кар'єр "Східний" відноситься до Олімпіадинського родовища золота, це одне з найбільших золоторудних родовищ Росії. Розробляється з кінця 80-х років, в даний час належить "Полюс-Золото" (компанію контролюють фонд Suleyman Kerimov Foundation, заснований мільярдером і сенатором Сулейманом Керімовим, а також його сином Саїдом Керімовим).

Видобуток золота на "Східному" ведеться відкритим способом, кар'єр врізається в землю на глибину півкілометра. В рік в кар'єрі вилучається близько 50 мільйонів кубометрів гірської маси на рік, всього за більш ніж 30 років на "Східному" було видобуто понад 390 тонн золота.