UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії менеджерам держкомпаній рекомендують не виїжджати в "недружні країни"

Менеджерам держкомпаній, які підпали під санкції, негласно не рекомендують виїжджати за кордон.

Обмеження на виїзд за кордон можуть торкнутися не тільки співробітників силових відомств і спецслужб, але і менеджерів держкомпаній, які потрапили в санкції США і Євросоюзу.

Можливості відвідати зарубіжні країни за підсумками року в цілому можуть позбутися приблизно 4 млн силовиків і менеджерів, або 22% від усього виїзного турпотоку.

"Прямих вказівок не виїжджати за кордон у працівників держкомпаній немає, але в більшості випадків вони приймають рішення провести відпустку в межах країни, щоб не дратувати невыездное начальство", - повідомило джерело.

На даний момент є кілька держкомпаній, де неофіційно підтвердили негласні рекомендації не виїжджати в "недружні" країни. В першу чергу вони стосуються менеджерів, що працюють з відомостями, які становлять державну таємницю.

Читайте також: Зустріч "Валдайського клубу": Кремль говорив про "фашизм" в Києві, а експерти - про "путінізм" - WSJ

Наприклад, такі рекомендації є в деяких енергокомпаніях, яких санкції навіть не торкнулися. За даними джерел, такі неформальні рекомендації існують як мінімум у двох держкомпаніях цього сектора. В одній вони стосуються топ-менеджменту. Для поїздок туди вимагається дозвіл, але виїзд з масовим туристичним напрямками (як Туреччина і Єгипет) не заборонений.

Раніше повідомлялося, що жодна країна Євросоюзу не хоче пом'якшення санкцій проти Росії.