UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії головлікар викинулася у вікно дізнавшись, що її установу перепрофілюють під COVID-шпиталь

Жінка залишилася жива, була прооперована і зараз перебуває у важкому стані в реанімації.

Виконуюча обов'язки головного лікаря Крайового шпиталю ветеранів в Красноярському краї Непомняща Олена викинулася з вікна службового кабінету, розташованого на п'ятому поверсі. Це сталося через повідомлення про перепрофілювання закладу в госпіталь для лікування хворих COVID-19, повідомляють російські ЗМІ.

"Головлікар викинулася з вікна під час селекторної наради з керівником МОЗ Борисом Неміком. На ній обговорювалися питання перепрофілювання одного з відділень госпіталю для хворих коронавірусом COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Як пише "Комсомольська правда" з посиланням на неофіційні джерела, передбачалося вивести з госпіталю всіх нинішніх пацієнтів, а на звільнених місцях розташувати хворих коронавірусом.

Непомняща Олена виступила категорично проти. Її аргументи - гостра нестача засобів захисту та загальна непідготовленість персоналу медзакладу. Але перешкодити указу про зміну профілю лікарні було вже неможливо. Питання було вирішене,
- пише видання.

Місцева влада цю інформацію спростовує. Там повідомили, що інформація "не відповідає дійсності", а в госпіталі є всі необхідні засоби та обладнання. За фактом ведеться слідство.

За інформацією російських журналістів, площа госпіталю ветеранів вже звільнена. Хворих перевели в різні лікувальні установи та заклад готується приймати пацієнтів з коронавирусною інфекцією.

Раніше, Росія втрачає 100 млрд рублів в день через коронавірус. Через коронавірусну кризу і рекордного падіння цін на нафту, обсяг фонду національного добробуту Росії може скоротитися до 7 млрд рублів.

Також, в Уханських лікарнях не залишилося жодного зараженого коронавірусом. Китайські чиновники стверджують, що в місті немає нових заражень.