UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії блогери знайшли могили загиблих у Донбасі спецназівців РФ – ЗМІ

Російські спецназівці загинули в Україні 5 травня, кажуть блогери.

Блогери виявили ймовірні могили російських військових з Головного розвідувального управління збройних сил РФ, повідомляє "Дождь".

Їм вдалося знайти три могили розповів "Дождю" в телефонній розмові Руслан Левієв.

Левієв каже, що, ймовірно, російські військовослужбовці загинули 5 травня. Місце їх загибелі поки невідомо, його встановлюють. "Спецназівці загинули 5 травня в Україні, вони потрапили під обстріл. 10 травня їх поховали", - сказав він.

За словами Левіева, загиблі спецназівці не мають відношення до нібито російським військовослужбовцям, які були затримані напередодні в Україні.

Із міркувань безпеки він відмовився називати місто, де були виявлені поховання.

Вінок від Міноборони. Інші фото та відео після повернення pic.twitter.com/Joix7Tc6Tu

- Руслан Левієв (@RuslanLeviev) 19 травня 2015

Загиблий ГРУшник, на чиїй могилі цей вінок, всього кілька днів не дожив до 21-річчя

- Руслан Левієв (@RuslanLeviev) 19 травня 2015

Як заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Росія намагалася ліквідувати затриманих в Донбасі співробітників ГРУ. "Наші військові фактично тягли їх на своїх плечах, щоб врятувати їм життя. Росіяни, коли зрозуміли що ті в наших руках, намагалися вбити. Це випадок за межами розуміння", - сказав Клімкін.

17 травня спікер адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що в зоні АТО затримали двох співробітників ГРУ РФ. Народний депутат України Борис Філатов опублікував відео допиту російського військового, захопленого на Донбасі українськими військовими.