UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії зник головний лікар лікарні, де лікували Навального після отруєння - ЗМІ

Чоловіка шукають третю добу в заболоченій місцевості.

В Омській області третю добу шукають очільника регіонального мінохоронздоров'я Олександра Мураховського, який очолював лікарню швидкої медичної допомоги №1 Омська, куди після ймовірного отруєння в кінці серпня минулого року ушпиталили політика Олексія Навального.

За даними видання "СуперОмськ", Мураховський поїхав в ліс на квадроциклі в Большеуковському районі і не повернувся. Його шукали приблизно добу і 8 травня заявили про зникнення в поліцію. Повідомляється, що квадроцикл знайдений в болоті, пошуки самого лікаря тривають. У 2021 році це вже третій інцидент з тими, хто працював в лікарні в Омську, коли туди доставляли Навального.

4 лютого раптово помер заступник головлікаря лікарні, анестезіолог Сергій Максимишин. Причиною смерті 55-річного медика називали серцевий напад.

26 березня помер завідувач відділенням травматології та ортопедії ЛШМД-1 63-річний Рустам Агішев. За офіційними даними, Агішев в грудні 2020 року пережив інсульт і не зміг відновитися після цього. Один з тих, хто стежив за станом здоров'я Навального, заступник головлікаря Анатолій Калініченко, звільнився в жовтні 2020 року. Головлікар Олександр Мураховський залишив свій пост в листопаді 2020 року.

Читайте також: Навальний подав до суду на СІЗО, в якому знаходився перед колонією

Як повідомлялося, російському опозиціонеру стало погано під час польоту з Томська в Москву 20 серпня, він був терміново госпіталізований в лікарню Омська. Через два дні його перевезли до Берліна.

Німецькі фахівці встановили факт отруєння опозиціонера нервово-паралітичною речовиною групи «Новачок», що згодом підтвердили лабораторії Франції і Швеції. На сьогоднішній день матеріали знаходяться в Організації по забороні хімічної зброї. При цьому російські лікарі офіційно заперечували отруєння "Новачком".