UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії вночі палало дві нафтобази

Одна із них внаслідок атаки дронів.

У Росії в ніч на 4 жовтня спалахнули пожежі відразу на двох нафтобазах – у Воронезькій області на територію нафтобази ТОВ «Аннанафтопродукт» впав дрон, а в Пермському краї горіли ємності з пальним на території приватної нафтобази.

Як заявило управління Міністерства з надзвичайних ситуації РФ у Воронезькій області, в Аннинському районі Воронезької області сили РЕБ начебто придушили українські БПЛА, один із яких і впав на територію нафтобази.

«Відбулося загоряння порожньої цистерни. За попередньою інформацією, постраждалих немає», - йшлось у повідомленні відомства.

Губернатор Воронезької області Алєксандр  Гусєв підтвердив, що на територію нафтобази в Аннінському районі впав безпілотник. За його словами, «невеликий спалах на порожньому резервуарі» швидко загасили.

Читайте також: Дрони атакували російський аеродром «Борісоглєбск»

Ще одна пожежа сталася у Пермському краї на території приватної бази зі зберігання нафтопродуктів у селі Осінці у Пермському краї. Там вогонь охопив ємності з паливом, а площа пожежі сягнула 10 тисяч кв. м. Причина займання невідома. Про атаку дронів у цьому віддаленому від України регіоні РФ не йшлось. МНС Росії заявило, що пожежу вже ліквідували, а місцева вдала стверджує, що вона не завдала ніякої шкоди.

Водночас російське міноборони стверджує, що за ніч  збило 18 українських безпілотників над Бєлгородською, Воронезькою, Ростовською областями та акваторією Азовського моря.