UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії влада знову готується жорстко відповісти на акції на підтримку Навального

Перекривають вулиці та площі, викликають на роботу додаткових слідчих та дізнавачів.

У різних містах Росії, через оголошені акції на підтримку Олексія Навального, влада знову готується до силового протистояння. Силовики перекривають площі, сквери та вулиці та організовують підсилені наряди. Владою Росії акції прихильників опозиціонера на 21 квітня погоджені не були, тож Генпрокуратура Росії і Міністерство внутрішніх справ вже виступили із заявою, що учасники ризикують отримати кримінальну статтю про «участь у масових заворушеннях». Про це повідомляє Радіо Свобода.

У Москві вже оголосили, що найближчі до Кремля вулиці та площі будуть заблоковані. Офіційна причина – гарантування безпеки під час оголошення послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам.

Вже відомо, що силові структури Росії задіють підсилені наряди поліції та росгвардії. Крім того, повідомлено про виклик додаткових слідчих та дізнавачів у поліцейські відділи.

У Костромі влада раптово оброблює площі та сквери від кліщів. Тому ця територія буде перекрита. У Єкатеринбурзі та Челябінську склали більш ранній розклад репетиції параду. Для того, аби під час акції на підтримку Навального було перекрито центральні вулиці.

На попередній акції протесту на підтримку Навального було заарештовано тисячі людей.

2 лютого Олексія Навального засудили до 3,5 років позбавлення волі за «неодноразове порушення громадського порядку» після умовного засудження. З терміну відняли 10 місяців домашнього арешту, опозиціонер має провести в колонії загального режиму 2 роки і 8 місяців.

17 січня опозиціонер Олексій Навальний повернувся в Росію з Німеччини. У берлінській клініці «Шаріте» політик проходив курс лікування і реабілітації після того, як російські спецслужби отруїли його бойовою речовиною «Новічок».

При проходженні паспортного контролю Навального затримали на тій підставі, що він 29 грудня був оголошений в розшук як порушник умов випробувального терміну.

На наступний день після затримання Навального заарештували на місяць, засідання суду організували прямо в поліцейській дільниці.

Євросоюз засудив дії Кремля, а Литва, Латвія і Естонія закликали ЄС посилити санкції проти Росії.

23 січня в РФ відбулися масові протести, поліція затримала майже 3,5 тисяч осіб. Через тиждень було затримано ще майже 4 тисячі людей.