UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії спалахнуло підприємство, де виготовляють "Солнцепьоки"

"Омськтрансмаш" знаходиться під санкціями ЄС, України, Швейцарії, США, Японії та Канади.

Губернатор Омської області Віталій Хоценко повідомив, що сьогодні спалахнула пожежа на заводі транспортного машинобудування "Омськтрансмаш". Там виготовляють військову техніку, серед якої російські важкі вогнеметні системи "Солнцепьок". За даними Хоценка, на підприємстві зайнявся дах під час ремонту в одному з цехів. Інформації про травмованих немає. 

Тим часом у підприємстві наголошують, що на виробничому процесі цей інцидент не позначився. Близько 15:00 пожежники заявили про локалізацію пожежі, а згодом — по ліквідацію відкритого горіння.

"Омськтрансмаш" знаходиться під санкціями ЄС з 2022-го. Причина — постачання "Солнцепьоків" для війни проти України. Згодом підприємство стало фігурантом санкційних списків нашої країни, Швейцарії, США, Японії та Канади.

Читайте також: Компактна і нищівна: як працює українська вогнеметна система "Сівалка-ВМ8"

Тим часом ЗСУ продовжують нищити російські вогнеметні системи на фронті. Так кілька днів тому на запорізькому напрямку бійці СБУ ліквідували установку "Солнцепьок". Вона є гордістю російського військово-промислового комплексу і рідкісною ціллю на фронті.