UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії пропонують саджати за виконання санкцій

Можна обійтися і штрафом до мільйона рублів або виправними роботами.

Група депутатів і сенаторів внесла у Держдуму законопроект про введення кримінального покарання за виконання іноземних санкцій на території Російської Федерації. Про це повідомляє російське видання ТАСС з посиланням на одного із авторів ініціативи, голову думського комітету з держбудівництва та законодавства РФ Павла Крашеніннікова.

Виконання іноземних санкцій може призвести до штрафу до мільйона рублів або позбавлення волі на строк до 10 років.

Крашенінніков пояснює ініціативу тим, що низка російських компаній, серед них і з держучастю, з тих чи інших причин відмовляються працювати з банками та підприємствами, які вже потрапили під санкції. Вони бояться також під них потрапити.

Відповідно до ініціативи, ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу РФ ("Зловживання повноваженнями"), що передбачає відповідальність за такий злочин при виникненні тяжких наслідків, пропонується доповнити новою обтяжливою обставиною - "виконання рішення іноземної держави, союзу іноземних держав або міжнародної організації щодо запровадження заходів обмежувального характеру проти РФ".

Виконання іноземних санкцій проти РФ на російській території каратиметься штрафом у розмірі до 1 млн рублів або заробітної за період до п'яти років. Також ті, хто виконав санкції проти Росії можуть отримати до 5 років примусових робіт з можливим позбавленням права займатися певною роботою терміном до трьох років.А ще таку людину можуть посадити на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Байден пообіцяв нові санкції проти Росії. Він вважає за необхідне зібрати інформацію щодо різанини в Бучі.

Учора Бучу назвали другою "Сребреницею", а загадкова руzька душа під пісні Лепса попрямувала до Пекла. Найкращий день, який тепер може настати, — покарання воєнних злочинців. Включно з російськими генералами, котрі віддають накази, солдатами, що стріляють у мирних людей, пропагандистами й артистами, які співають і брешуть на підтримку кривавого режиму. Детальніше читайте про це та чому президент Зеленський повинен невідкладно підписати закон про ратифікацію Римського статуту у статті Інни Ведерникової "Розлюднення Росії. Хто і як документує звірства "руського міра" в Бучі".