UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії пообіцяли штрафувати за повідомлення в соцмережах «із завищеними показниками кількості учасників незаконних мітингів»

При недотриманні правил законодавство дозволяє блокувати відповідні сторінки.  

Державний регулятор РФ пообіцяв штрафувати за повідомлення в соцмережах «із завищеними показниками кількості учасників незаконних мітингів», передає Meduza, посилаючись на "Роскомнадзор".

«На підставі вимог Генеральної прокуратури і Роскомнадзора адміністрації соцмереж блокують доступ до неправдивої інформації, із завищеними показниками про кількість учасників незаконних мітингів, про нібито факти насильства і сутичок, загибелі учасників акцій», - передали в "Роскомнадзоре".

Також джерело зазначає, що відмова в обмеженні доступу до забороненої інформації буде караний штрафом від 800 000-4 млн руб (до 1 480 528 грн), а в разі її неудаленія законодавство дозволяє блокувати відповідні сторінки.

Читайте також: Навальний просить США ввести санкції проти 34 росіян

Як уже повідомлялося, поліція Росії затримала понад 4800 чоловік в декількох містах і заблокувала центр Москви в неділю в ході масового придушення протестів.

Сполучені Штати і Європейський Союз засудили масові затримання і те, що держсекретар США Ентоні Блінкен назвав «жорсткої» тактикою Росії.

Правозахисна організація Amnesty International також зажадала звільнити мирних учасників недільних протестів в Росії і тих, хто був заарештований до акцій.