UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії помер головний конструктор ОТРК "Іскандер-М" Олег Мамалига

Він також розробляв міжконтинентальну ракету "Гном".

У Росії у віці 91 рік помер головний конструктор російського оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М" Олег Мамалига, повідомляє НВО "Високоточні комплекси", що займається виробництвом ОТРК "Іскандер-М".

Википедия

Він також брав участь у розробці радянських протитанкових ракетних комплексів "Малютка" та "Шмель", оперативно-тактичних ракетних комплексів ("Ока", "Ока-У") та міжконтинентальної балістичної ракети "Гном".

Читайте також: В ніч проти 25 серпня росіяни застосували проти України два "Іскандера", шість авіаракет та дев'ять "шахедів" - ППО збила лише вісім дронів

Працював у Коломенському конструкторському бюро машинобудування, яке нині входить до холдингу "Високоточні комплекси" у структурі "Ростеху".

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни регулярно атакують мирні міста та села України балістичними ракетами "Іскандер-М" та крилатими ракетами "Іскандер-К". Зокрема, за інформацією Донецької обласної прокуратури, сьогодні війська РФ завдали удару ракетою "Іскандер-М" по готелю  Sapphire у Краматорську, де перебували журналісти  агентства Reuters.