UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії п'ятий день рекордна смертність від коронавірусу

В країні циркулює штам Дельта.

У суботу Росія повідомила про п'яту рекордну кількість смертей від COVID-19 підряд, оскільки країни всього світу поспішають стримати швидке поширення дуже заразного варіанту Дельта.

У суботу було зареєстровано 697 смертей, що стало новим рекордом п'ятий день поспіль.

Друге місто Санкт-Петербург приймав чвертьфінал Євро-2020 між Іспанією і Швейцарією в п'ятницю ввечері, що викликало стурбованість після того, як сотні випадків були виявлені серед глядачів, які відвідують ігри по всьому континенту.

Росія сподівалася, що її кампанія вакцинації придушить нову хвилю, проте лише 16 відсотків з 146 мільйонів населення в Росії були вакциновані.

Варіант вірусу Дельта спровокував відродження вірусу, який вже вбив майже чотири мільйони людей, змусивши багато країн повторно ввести обмеження через рік після того, як пандемія вперше охопила світ.

Індонезія ввела часткову ізоляцію в суботу, на наступний день після повідомлення про більш ніж 25000 випадків захворювання і 539 смертельних випадки, що є новим щоденним рекордом.

Мечеті, ресторани і торгові центри були закриті віконницями в столиці країни Джакарті, на головному острові Ява і на Балі після того, як щоденне навантаження в країні збільшилося в чотири рази менше ніж за місяць, передає AFP.

За заявою міністерства охорони здоров'я Індонезії, на варіант Delta в деяких регіонах припадає понад 80 відсотків нових випадків.

На Фіджі, де до прибуття Delta в квітні протягом року не реєструвалося жодного випадку коронавірусу, в суботу був зафіксований найбільший ріст інфікування.

Читайте також: Індонезія вводить жорсткий карантин через різке зростання захворюваності на COVID-19 і поширення штаму "Дельта"

Влада повідомила про два смертельні випадки і попередила про нові випадки, оскільки вірус загрожує знищити систему охорони здоров'я південно-тихоокеанської країни.

Африка також в значній мірі уникнула пандемії, але число інфекцій на континенті збільшувалася протягом шести тижнів поспіль через варіант Дельта.

Смертність зросла на 15 відсотків в 38 африканських країнах до майже 3000 за той же період.

«Ми дійсно... знаходимося в епіцентрі урагану третьої хвилі», - сказав заступник міністра охорони здоров'я Джо Фахла.

Як повідомлялося, штам Дельта зафіксовано вже в 100 країнах світу.