UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії оголосили "небажаним" телеканал "Белсат", який транслює передачі для Білорусі

"Белсат" транслює передачі рідною мовою, за що переслідується білоруським диктатором

Генпрокуратура Росії оголосила "небажаною" діяльність телеканалу "Белсат". Про це повідомляється на сторінці каналу "Белсат українською" у Фейсбуці.

"Белсат" - ефірний та супутниковий телевізійний канал, орієнтований на Білорусь. Передачі транслює білоруською мовою, окремі - російською.

Читайте також: Нелегітимний режим Лукашенка продовжує репресії й переслідування білорусів за кордоном — The Hill

За даними відомства, канал "дискредитує" політику російської влади, "створює негативний образ" Росії і критикує "інтеграцію" РФ і Білорусі. Після початку вторгнення в Україну "ворожа риторика даного ЗМІ тільки посилилася", йдеться в повідомленні. Не забуто і про "дискредитацію російської армії".

Прокуратура звинуватила "Белсат" у поширенні матеріалів "іноземних агентів" та інших "небажаних" видань. У списку небажаних близько двохсот організацій, кожна з них якимось чином, якщо не бореться, то точно не симпатизує режиму Путіна.

За даними Генпрокуратури аудиторія каналу - це жителі Білорусі та Росії. Але тут явна помилка: "Белсат" дивляться в Україні та Європі, читають у соцмережах.

Читайте також: МВС Білорусі визнало інтернет-ресурс "Белсат" «екстремістським формуванням»

У 2021 році "Белсат" вже оголосили "екстремістським формуванням" у Білорусі. З того часу за підписку на його соцмережі чи репост матеріалів білорусам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.