UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії оголосили Навального в розшук

Розшук пов'язаний з кримінальною справою «Ів Роше», за яким Навального засудили умовно.

Російський опозиціонер Алєксєй Навальний, який напередодні повідомив про своє повернення в РФ, знаходиться у федеральному розшуку з 29 грудня 2020 року. Відповідну постанову управління ФСВП по Москві опублікував Mash, передає Meduza.

За словами адвоката Вадима Кобзєва, Навальний не знав про розшук, коли 13 січня оголосив про рішення повернутися в Росію.

Кобзєв також зазначив, «що це (оголошення в розшук - ред.) ніяк не влине на його намір повернутися».

Розшук пов'язаний з кримінальною справою «Ів Роше», за яким Навального засудили умовно, призначивши випробувальний термін п'ять років. Він закінчувався 30 грудня 2020 року.

Читайте також: Отруйники Навального з ФСБ можуть бути причетні до трьох убивств - Bellingcat

Нагадаємо, 21 грудня Навальний заявив, що зумів додзвонитися до співробітника ФСБ Костянтину Кудрявцеву, який причетний до його отруєння Новачком.

Запис розмови він опублікував на своєму YouTube-каналі.

За словами Навального, він представився Кудрявцеву помічником секретаря Радбезу РФ Нікалая Патрушева, завдяки чому зумів домогтися від того свідчень.

Перед цим Bellingcat, The Insider розкрили імена 8 агентів ФСБ, які брали участь в отруєнні Навального. Вони стежили за ним з 2016 року. Російський опозиціонер вже назвав президента Росії Владіміра Путіна замовником його вбивства. Спікер Кремля Дмітрій Пєсков підтвердив, що за Навальним стежать спецслужби.