UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії готуються до епідемії холери: у розвідці попереджають українців про ймовірні провокації

РФ може вдатися до них наприкінці травня, аби знову звинуватити нас у "застосуванні біологічної зброї". 

Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що у Росії в прикордонних з Україною регіонах, а саме у Брянській, Курській, Бєлгородській, Воронезькій, Ростовській областях, Краснодарському краї та окупованому Криму, готуються до епідемії холери. У розвідці зазначили, що головний державний санітарний лікар Росії Анна Попова вже підписала постанову "Про додаткові заходи щодо профілактики холери". 

В ГУР МО зазначають, що керівникам територіальних управлінь федеральної служби з питань нагляду у сферах захисту прав споживачів і добробуту людини ("Роспотребнадзор") доручено:

"Ймовірно, наприкінці травня – початку червня керівництво РФ може вдатись до провокацій у прикордонних з Україною районах. Відповідальність за це традиційно спробують перекласти на Україну, звинувативши у "застосуванні біологічної зброї", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: У Білорусі масово блокують доступ до інтернету. Це пов'язано з війною в Україні - розвідка

Нагадаємо, наприкінці березня лідери "Великої сімки" застерегли Росію від застосування хімічної, біологічної та ядерної зброї й засудили необґрунтовану дезінформаційну кампанію проти України. Там зазначили, що продовжать захищати права людини в нашій та сусідніх державах.