UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії дозволили саджати на 15 років за правду про війну в Україні

Роскомнагляд вже тисне на ресурси, що пишуть про війну. Тепер у РФ спробують змусити мовчати і громадян.

Держдума Росії одноголосно схвалила зміни до Кримінального кодексу, що передбачають до 15 років позбавлення волі за поширення інформації про війну проти України.

«Держдума одноголосно схвалила зміни до Кримінального кодексу РФ, згідно з якими за поширення «фейків» про дії Збройних сил РФ можуть призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років», - повідомляє портал Znak.com.

Сьогодні проєкт закону передадуть до Ради Федерації (верхня палата парламенту – ред.), а потім на підпис президенту РФ Владіміру Путіну. Спікер Держдуми Вячєслав Володін заявив, що закон може набрати сили 5 березня.

Законопроєкт передбачає:

Читайте також: У Росії вирішили закрити радіо та сайт «Ехо Москви»

Нагадаємо, Росія дев'ятий день веде війну проти України. У РФ повномасштабну агресію називають «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України».

Роскомнагляд блокує українські та російські сайти, що пишуть правду про війну, і навіть пригрозив блокуванням «Вікіпедії». Серед заблокованих ресурсів і ZN.UA. Російським ресурсам також загрожує штраф до 5 млн рублів.

Інформація про війну в Росії ретельно цензурується, особливо щодо вбитих і полонених російських солдатів. Вперше про втрати Міноборони РФ відзвітувало лише 3 березня. За даними російської сторони, від початку вторгнення в Україні загинуло лише 498 солдатів.