UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії через ріст захворюваності на коронавірус посилюють карантин

Там також повинні здійснювати не менше 150 лабораторних досліджень на коронавірус на 100 тис. населення в середньому за тиждень. 

Через ріст захворюваності на коронавірус Росспоживнагляд буде вимагати від росіян дотримуватися нових правил карантину - більш жорстких. Відтепер у країні необхідно носити захисні маски у місцях масового перебування, у громадському транспорті, а також на парковках і в ліфті. Про це йдеться в повідомленні на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Крім того, було заборонене проведення видовищно-розважальних заходів та надання послуг закладами харчування в період з 23:00 до 06:00.

Також буде посилено дизінфекцію громадського транспорту, зокрема й таксі, а також місць громадського скупчення, таких як ТЦ, об'єкти громадського харчування, місця проведення культурних, розважальних заходів тощо.

У Росії також повинні здійснювати не менше 150 лабораторних досліджень на коронавірус на 100 тис. населення в середньому за тиждень. 

Читайте також: Як уникнути наступної пандемії — FT

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на пресконференції 17 вересня, заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу вийшла з-під контролю і набуває катастрофічних масштабів.

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.