UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії звинувачують США в намаганні розділити РФ та ЄС "маленькою війнушкою"

Про скупчення власних військ біля українського кордону там не згадують. 

Росії все ще не дають спокою нещодавно проведені у Чорному морі навчання США, які Москва розцінила як "маневри залякування", спрямовані на те, щоб нібито розділити РФ та ЄС "маленькою війнушкою". Принаймні так вважає керівник делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю за озброєннями Константін Гаврілов, про що він розповів під час ефіру на телеканалі "Россия 1"

"Мені здається, головна мета США ... це розділити Європу та Росію через маленьку війнушку. Їх не хвилює, які будуть результати. Для цього всі ці маневри та залякування", - сказав він.

За словами Гаврілова, "Москва не піддається на такі провокації". Як тоді пояснити скупчення військ біля українського кордону, які в Кремлі пояснювали саме проведенням навчань США в Чорному морі - невідомо. 

Читайте також: Розвідка Міноборони: Окупанти проводять масштабні навчання на Донбасі

Про нові тренди розвитку російсько-українського конфлікту читайте у статті представника ОРДО від України в ТКГ Сергія Гармаша "Кремль утомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію в Донбасі та дії Росії".