UA / RU
Підтримати ZN.ua

У РФ заявили про атаку безпілотників на корабель «Приазов'я»

У Міноборони країни-агресорки стверджують, нібито судно пошкоджень не зазнало.

Міністерство оборони країни-терористки РФ заявило, що Збройні Сили України атакували швидкохідними безекіпажними катерами корабель «Приазов'я» Чорноморського флоту. За версією російського відомства атака нібито була безрезультатною.

Стверджується, що водяних безпілотників було шість. А корабель, який став ціллю, контролював ситуацію та забезпечував безпеку на маршрутах пролягання газопроводів «Турецький потік» та «Блакитний потік» у південно-східній частині Чорного моря.

Як завжди, у російському Міноборони стверджують, що корабель пошкоджень не отримав. Там розповідають, що безпілотники знищили, нібито за 300 км на південний схід від окупованого Сімферополя. Ніхто із росіян не постраждав.

Читайте також: Після вибухів у Севастополі окупанти скоригували своє корабельне угруповання в Чорному морі

При цьому в РФ не забули згадати про США, точніше про американські розвідувальні дрони RQ-4B Global Hawk, які використовують військово-повітряні сили Сполучених Штатів. У Міноборони країни-терористки стверджують, що перед атакою, «як і під час попередніх подібних», у повітряному просторі центральної частини Чорного моря нібито вів розвідку саме такий БПЛА.

Раніше росЗМІ повідомляли, що російський розвідувальний корабель проєкту 18280 «Іван Хурс» при проходженні протоки Босфор був атакований трьома морськими безпілотниками. Атаку, за твердженням росЗМІ, було відбито. За початковими доповідями, пошкоджень корабель не отримав.