UA / RU
Підтримати ZN.ua

У РФ відреагували на можливість екстрадиції Поклонської

Захарова вказала на дипломатичний імунітет

У МЗС РФ відреагували на заяви ексзаступника генерального прокурора України Гюндуз Мамедова про те, що призначену послом Росії в Кабо-Верде колишню прокурора Криму Наталію Поклонську можна тепер екстрадувати в Україну. За словами спікера російського МЗС Марії Захарової, Поклонська «володіє дипломатичним імунітетом». Про це Захарова сказала під час пресконференції, повідомляють Крим.Реалії.

«Наталя Поклонська призначена послом РФ президентом РФ, і вона буде представляти нашу країну — Російську Федерацію. До України це не має ніякого відношення. Як глава дипломатичного представництва за Віденською конвенцією про дипломатичні зносини Наталія Поклонська володіє абсолютним імунітетом від подібних заявлених або тих, які заявляються ким би то не було дій, в тому числі на шляху проїзду туди й назад. Це теж всі повинні розуміти»,  заявила Захарова.

Читайте також: Путін відправив Поклонську, яка зрадила Україну, послом на віддалені африканські острова

Раніше повідомлялося, що колишнього прокурора анексованого Росією Криму та депутатку Держдуми РФ Наталію Поклонську, яку Росія відправила працювати послом в африканську країну Кабо-Верде, тепер можна екстрадувати в Україну: тут вона підозрюється в державній зраді та причетності до незаконної заборони Меджлісу. На це звернув увагу колишній заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.