UA / RU
Підтримати ZN.ua

У РФ немає воєнних можливостей розпочати війну проти НАТО наступного року — командувач армією Литви

Рупшис зізнався, що зараз його цікавлять більше можливі конфлікти в інших куточках світу, які можуть призвести до масштабної війни. 

Наступного року війни Росії проти НАТО ще не буде, впевнений головнокомандувач армії Литви Валдемарас Рупшис, додавши, що така можливість "вкрай низька". Під час ефіру на радіо Žinių radijas він пояснив, що такого висновку дійшли, оцінивши поточні можливості країни-агресора. 

"У них немає таких можливостей, щоб розпочати війну з блоком НАТО, це неможливо, – заявив Рупшис, погодившись з тим, що і відповідні умови, і ситуація з безпекою все ж можуть змінитися. - Литві в будь-якому випадку слід готуватися до можливого конфлікту. Мене більше турбують можливі конфлікти не тільки в Європі, а й в інших точках світу, які можуть призвести до більш масштабної війни".

Читайте також: Стефанішина: Ми точно знаємо, що як мінімум у п’яти країнах-союзниках НАТО моделюється план вторгнення РФ

Путін поставив собі за мету відновити російську імперію та перекроїти міжнародний порядок. І наразі ніщо не вказує на те, що він відмовився від цих планів. Подробиці  — у статті Володимира Кравченка для ZN.UA "Путін накинув оком на Європу. Які країни НАТО він атакує після України?".