UA / RU
Підтримати ZN.ua

У РФ горять ліси. На дим скаржаться навіть жителі Фінляндії

У Фінляндії фахівці спостерігають за ситуацією.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Протягом останніх кількох днів рятувальна служба Лапландії отримала кілька повідомлень про запах диму в фінському муніципалітеті Інарі, передає Yle. Дані Лапландського департаменту порятунку свідчать, що запах диму фіни чують через лісові пожеж, які вирують в Мурманській області РФ, приблизно в 125 кілометрах на схід від фінського кордону.

Коли напрямок вітру змінився, то дим з РФ принесло на територію муніципалітету Інарі, а також Утсьокі. Про лісові пожежі саме у Фінляндії нічого не відомо. Але фахівці стежать за ситуацією.

Вказано, що місцевість у даному районі дуже суха. І очікується, що протягом тижня вона висохне ще більше. Це збільшує ризик виникнення пожеж.

Через пожежну небезпеку Лапландська служба порятунку закликала людей уникати розведення відкритого вогню і бути особливо обережними під час прогулянок на природі. Літаки пожежної охорони щодня літають у цьому районі, щоб виявити лісові пожежі з повітря.

Читайте також: У США та Канаді через лісові пожежі тисячі людей залишили свої домівки

У липні повідомлялося, що цього літа більша частина Арктики виявилася охоплена вогнем. У регіоні спалахнули одні з найсильніших у сучасній історії лісових пожеж, які були викликані надзвичайно сухою та спекотною погодою.

Більшість пожеж охопила російську республіку Саха, частину Сибіру, де середньорічна температура становить -7,5 градусів за Цельсієм. Навіть у літні місяці температура тут зазвичай коливається в межах 0-10 градусів за Цельсієм.