UA / RU
Підтримати ZN.ua

У РФ екзит-поли знову показують перемогу «Єдиної Росії» з 45,2% голосів

Другими йдуть комуністи

Згідно з інформацією російських екзит-полів, проведених Інститутом соціального маркетингу (ІНСОМАР), на виборах в Держдуму РФ за партійними списками перемагає «Єдина Росія» з 45,2% голосів. Далі йдуть КПРФ з 21%, ЛДПР — 8,7%, «есери» — 7,9%. Про це повідомляє Інтерфакс.

Згідно з результатами ІНСОМАР всі інші політичні сили не зможуть подолати 5-відсотковий бар'єр. Найближче підійшли до нього «Нові люди» (4,7%) і Партія пенсіонерів (3,6%).

«Комуністи Росії» набирають 1,9%. «Яблуко» не набирає 3%, необхідних для державного фінансування — їх результат 1,6% голосів. «Зелені», за даними екзит-полів, набирають 0,9% голосів, «Батьківщина» — 0,8%, Партія Росту — 0,6%, Російська партія свободи та справедливості — 0,6%, «Зелена альтернатива» та «Громадянська платформа» — по 0,3%.

За даними Інституту, для опитування були відібрані 1455 виборчих дільниць в 825 населених пунктах, відповідно до адміністративно-територіального поділу регіонів і розподілом чисельності зареєстрованих виборців для забезпечення репрезентативності даних.

Респондентам ставилося запитання: «За яку партію на виборах в Державну Думу ви проголосували?». Опитування на планшетах з використанням електронних анкет, дані оброблялися в режимі реального часу.

Опитування проводилося по виходу виборців, що проголосували з ділянок з 8:00 до 20:00 за місцевим часом протягом усіх трьох днів. Крок опитування склав від одного до трьох осіб, в залежності від чисельності виборців на дільниці. Всього з 17 по 19 вересня в опитуванні взяли участь 438 тис. 218 осіб.

Читайте також: У РФ заявили, що близько 150 тисяч жителів ОРДЛО проголосували на виборах в Думу

Нагадаємо, 17 вересня РНБО заявила про те, що Україна введе санкції через російські вибори до Держдуми.

Як Кремль намагається домогтися приголомшливої перемоги провладних сил читайте в статті Олексія Їжака «Вибори в Росії: бар'єри для ОБСЄ, «електоральні паровози» і «НАТО біля кордонів».