UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті підриву міни в Афганістані загинули 11 осіб, серед них є діти

Представники місцевого самоврядування звинувачують рух "Талібан".

На півночі Афганістану автомобіль підірвався на міні. Загинули щонайменше 11 осіб, включаючи трьох дітей, повідомляє Reuters.

Офіційні особи місцевого уряду звинувачують "Талібан" у встановленні мін. Водночас жодне угрупування, включаючи талібів, не взяло на себе відповідальність за напад, який стався в суботу.

Вибух стався за кілька годин до того, як високопоставлені лідери талібів та офіційні особи ООН зустрілися в Катарі для обговорення афганського мирного процесу, безпеки дипломатів та людей, працюючих на гуманітарні агентства в Афганістані.

Представник "Талібану" у Twitter "підтвердив тверду прихильність афганському мирному процесу" на зустрічі з офіційними особами ООН.

Читайте також: Вашингтон оголосив про допомогу Афганістану на $266 мільйонів

Нагадаємо, що в одній із мечетей у Кабулі під час п’ятничної молитви у свято Рамадан пролунав вибух, внаслідок якого четверо людей загинули, ще щонайменше двадцять зазнали поранень.

Нагадаємо, що 8 травня, поблизу школи у столиці Афганістану Кабулі стався вибухКількість жертв унаслідок вибуху склала 58 осіб, понад 150 людей отримали поранення.

Також нагадаємо, що 1 травня У східній провінції Афганістану Логарі вибухнув автомобіль, що забрало життя щонайменше 27 людей та поранило 60.

Випадки насильства в Афганістані почастішали в останній час після того, як президент Сполучених Штатів Джо Байден і НАТО анонсували виведення західних військ із країни до 11 вересня. Це викликало гнів екстремістського угруповання "Талібан", яке уклало домовленість із попередником Байдена Трампом про виведення військ до 1 травня.

Раніше повідомлялося, що Державний департамент Сполучених Штатів Америки дав розпорядження частині своїх посадовців виїхати із Афганістану. Це стосується тих посадовців, які зможуть продовжувати виконувати свої обов’язки дистанційно.