UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Республіканській партії закликають Гарріс скористатися 25-ю поправкою: про що мова

"Червоні" намагаються домогтися імпічменту чинного президента США. 

Республіканці закликають віцепрезидентку США Камалу Гарріс, яка може представляти Демократичну партію на президентських виборах цього року, взяти на себе зобов'язання чинного президента країни Джо Байдена. З відповідним зверненням у себе на сторінці у соцмережі X виступила республіканка та член Палати представників Ненсі Мейс. 

"Якщо Джо Байден не має когнітивних здібностей домагатися переобрання, то він не має і когнітивних здібностей досидіти до кінця терміну, — пише Мейс. — Завтра я подам резолюцію, що закликає Камалу Гарріс застосувати 25-ту поправку". 

Ця поправка передбачає, що в разі дострокового припинення повноважень чинного президента його обов'язки перебирає на себе віцепрезидент. 

Читайте також: Відмова Байдена від президентських перегонів – за що дякують союзники і про що думає Кремль

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії. Але тепер деякі представники Республіканської партії закликають наразі ще чинного президента піти у відставку, мовляв, своїм рішенням він начхав на думку 14 мільйонів американців, які обрали Байдена на цю роль.