UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Рафаху внаслідок обстрілу наметового містечка загинули 22 людини

Армія Ізраїлю заперечує свою причетність.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) повідомив, що 22 людини загинули під час обстрілу 21 червня, який пошкодив офіс організації у Секторі Гази. Будівля була оточена наметами, у яких жили палестинці, передає The Times of Israel.

У Червоному Хресті не додали, хто саме вдарив по будівлі «снарядами великого калібру», але згідно з заявою у їх соцмережах, внаслідок удару померли 22 людини, зазнали поранень 45. Їх доставили до сусіднього польового госпіталю МКЧХ, повідомляється про «додаткові жертви».

Читайте також: Удар Ізраїлю по Рафаху не перетнув "червоної лінії" – Білий дім

Кероване терористичним угрупованням ХАМАС міністерство охорони здоров'я Гази заявило про 25 загиблих та 50 поранених під час обстрілу. Провину за нього поклали на Ізраїль. Там заявили, що ізраїльтяни цілились «по наметах переміщених осіб у Аль-Мавасі». Речник ізраїльської армії відповів, що «немає жодних ознак того, що атаку здійснила Армія оборони Ізраїлю».

«Проведене початкове розслідування свідчить про те, що немає жодних ознак того, що ЦАХАЛ завдав удару по гуманітарній зоні в Аль-Мавасі. Інцидент розслідується», — сказав речник.

У Червоному Хресті заявили, що засуджують атаку, а раніше по структурах МКЧХ вже влучали «випадкові кулі».

Ізраїльські військові повідомили, що їхні сили проводять «точні дії на основі розвідки» в районі Рафаха, де війська брали участь у ближньому бою. За їхніми словами, вони знайшли тунелі, які використовували терористи.

Нагадаємо, у травні Ізраїль вдарив по наметовому містечку у Рафаху, внаслідок чого загинули десятки людей. Удар завдали ракетами з літаків біля району, де знаходяться склади ООН з надання допомоги палестинським біженцям.

Після цього Financial Times повідомляло про міжнародний осуд удару Ізраїлю. Своє обурення висловили у Франції, Італії, Єгипті, Катарі, Саудівській Аравії, США.