UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Путіна відповіли Макрону на слова про новий тип світової війни через вакцини та Росію

Кремль традиційно не погодився зі звинуваченнями про зловмисні дії Москви з вакцинної дипломатією, які звучать все частіше

Речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив про те, що влада Росії нібито не намагається політизувати використання вакцини проти ковіду "Спутнік V" та використовувати її як інструмент впливу.

Перед цим президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європа «стоїть перед обличчям світової війни нового типу» на тлі пандемії, однією з причин якої він назвав дії РФ та Китаю в постачанні вакцин в різні країни світу.

«Ми абсолютно не згодні з тим, що Росія та Китай ведуть якусь війну, і ми абсолютно не згодні з тим, що і Росія, і Китай використовують пандемію коронавірусу і вакцини проблематику як якогось інструменту впливу», - цитують Пєскова російські державні агентства.

Макрон також закликав партнерів залишатися самостійними перед обличчям нових проблем і підкреслив, що у Європи є можливість самостійно забезпечувати себе вакцинами та створити вакцину наступного покоління.

Крім Макрона, Росію і її вакцину розкритикував і міністр закордонних справ Франції. Він назвав російську вакцину "Спутнік V" інструментом пропаганди та агресивної дипломатії.

Читайте також: Шмигаль пояснив, чому Україна не купує у Росії "Супутник"

Раніше повідомлялось, що в Євросоюзу нема потреби в російській вакцині проти коронавірусу «Спутнік V».