UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Путіна прокоментували санкції ЄС за отруєння Навального

Речник Путіна вже встиг пообіцяти відповідь Кремля на санкції

Речник Кремля Дмітрій Пєсков назвав санкції Євросоюзу проти низки російських чиновників через отруєння Алєксєя Навального "Новачком", "свідомим недружнім кроком щодо Росії».

Пєсков вирішив, що в рішенні Ради ЄС про санкції нібито "немає логіки".

«Рішення поставити відносини між Євросоюзом та Москвою в залежність від людини, якого в Європі вважають лідером якоїсь опозиції, звичайно, нічого крім жалю не викликає», - цитують Пєскова російські державні агентства.

Але речник Путіна встиг пообіцяти відповідь Кремля на санкції, який буде "відповідати інтересам РФ".

Євросоюз і Британія запровадили санкції проти Державного науково-дослідного інституту органічної хімії та технології (ДержНДІОХТу), глави ФСБ Росії Алєксандра Бортнікова, першого заступника глави адміністрації Путіна Сєргєя Кірієнка, ще чотирьох російських чиновників.

У список санкцій внесли також начальника управління президента РФ з внутрішньої політики Андрія Ярина, повноважного представника Путіна в Сибірському федеральному окрузі Сєргєя Меняйла та заступників міністра оборони Росії Алєксєя Кріворучка та Павла Попова.

Всім учасникам списку санкцій на рік заборонили в'їзд до Євросоюзу. Крім того, заморозили їхні фінансові активи в країнах ЄС.

Відзначимо, що ДержНДІОХТу є місцем створення "Новачка".