UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Путіна м'яко відреагували на слова Байдена, який назвав РФ головною загрозою США

Байден впевнений, що Росія є головною загрозою для США. Головним конкурентом США він назвав Китай.

У Кремлі не згодні з заявою кандидата в президенти США Джо Байдена про те, що Росія є головною загрозою для Сполучених Штатів, заявив журналістам речник президента РФ Дмитро Пєсков.

«Це зовсім не так, ми з цим абсолютно не згодні. І ми можемо тільки шкодувати, що таким чином насаджується абсолютна ненависть до РФ, і що наша країна позиціонується як якийсь противник. Це не так», - цитує Пєскова російська газета "Ведомости".

Перед цими Байден в інтерв'ю CBS News заявив, що Росія є головною загрозою для США. Головним конкурентом США він назвав Китай.

Президент Росії Володимир Путін за тиждень до виборів президента США глава Кремля відправив реверанс Байдену. Путін в неділю не погодився з однією з ліній атаки Дональда Трампа на Байдена, сказавши, що не бачить нічого кримінального в минулих ділових зв'язках Хантера Байдена з Україною або Росією.

Путін, який в минулому хвалив Трампа за бажання поліпшення відносин США і Россії, заявив, що Москва буде працювати з будь-яким американським лідером. Він не назвав нічого, що раніше назвав "гострою антиросійською риторикою" Байдена. У тому, що може розглядатися деякими аналітиками як спроба підлещування з табором Байдена, він дав зрозуміти, що не сприймає затвердження Трампа про Байденів.

Читайте також: Трамп наздоганяє Байдена в деяких ключових штатах за тиждень до виборів президента США – опитування

Минулого тижня опитування Gallup показало, що 56% американців вважають, що Трамп не заслуговує другого терміну. Історично в США всі кандидати з рейтингом схвалення 50% і вище виграли переобрання, а президенти з рейтингом схвалення значно нижче за 50% програвали.

Трамп, який намагається затриматися в Білому домі ще на одну каденцію, продовжує відставати в опитуваннях від Байдена. Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси Байдена на перемогу набагато вищі, ніж у чинного глави держави.

Варто зазначити, що Байден має кращі рейтинги перед виборами, ніж будь-який претендент на пост президента США з 1936 року.

Детальніше про те, як Трамп може оскаржити результати президентських виборів у Сполучених Штатах, читайте у статті Геннадія Друзенка "Виборчі рифи американської демократії".