UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Познані агресивний поляк напав на групу українців

Його спровокувала українська мова.

У Познані на групу українців напав агресивний поляк.

Один з постраждалих українців знепритомнів після удару по голові, повідомляє місцевий портал Epoznan.

Напад було скоєно на місцевому пляжі озера Стшешін.

"Невідомий чоловік став кричати групі українців, щоб забиралися, вдарив одного з них ногою по голові так, що той втратив свідомість. Після нападу "герой" почав тікати, але іншим відпочивальникам вдалося його зловити", - цитує видання одного з очевидців події.

Ілюстрація з порталу epoznan.pl

Нападник чоловік був в стані алкогольного сп'яніння і просто шукав привід виплеснути агресію, а коли почув українську мову, скоїв напад.

Читайте також: У Польщі сталася ДТП з українцями, є постраждалі

"Поліцейські водної поліції на човні підпливли на місце інциденту після повідомлення від відпочиваючих. Їм показали місце, де лежить без свідомості побитий чоловік. Йому надали медичну допомогу. У якийсь момент він прийшов в себе і пояснив, що на нього напав чоловік, викрикуючи образи на основі національності", - розповіла представник поліції Познані березня Мруз.

Нападника агресивного чоловіка затримали. Його допитають і пред'являть звинувачення.

Потерпілий українець отримав необхідну допомогу від медиків "швидкої".

Раніше в Варшаві посилений патруль поліції в кількості восьми осіб, затримав 36-річного громадянина України. Українець грубо порушив правила дорожнього руху і чинив опір при затриманні.

Також раніше місцева поліція видала дозвіл на арешт одного з семи осіб, які напали на двох українських підлітків в австрійському містечку Грац.