UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Португалії під час авіашоу зіткнулися літаки. Загинув пілот

Також повідомляється про ще одного постраждалого пілота.

У неділю, 2 червня, в португальському місті Бежа під час авіашоу зіштовхнулися два літаки, на яких виконували трюки. Внаслідок зіткнення один з літаків вибухнув та розбився, його іспанський пілот загинув, пише Reuters.

У Військово-повітряних силах Португалії (PAF) зазначили, що авіатроща сталася з літаками із пілотажного патруля YAK STARS. Загалом до патруля входили іспанські та португальські пілоти. У PAF зазначили, що це «найбільша цивільна пілотажна група в Південній Європі».

Капітан PAF Патрісія Фернандес повідомила телеканалу RTP, що «один з пілотів, іспанець за національністю, загинув, а інший отримав поранення». Після авіатрощі Військово-повітряні сили вирішили скасувати найбільший авіафестиваль у Португалії.

Читайте також: На авіашоу в США зіткнулися два бойові літаки часів Другої світової

Минулого року у США під час авіашоу в місті Бельвілл розбився радянський винищувач МіГ-23. Як зазначила пресслужба аеропорту Детройта, пілот та другий член екіпажу катапультувалися. Аварія трапилася під час демонстраційних польотів. Борт впав на паркування житлового комплексу. Як наслідок, було пошкоджено кілька автомобілів, проте інформації про загиблих та постраждалих, на щастя, немає.