UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщу прибув військовий британський літак після оголошення Лондона про постачу Україні РСЗВ

Літак прибув до Польщі того ж дня, як Міноборони Великобританії повідомило про постачу.

У понеділок до Польщі прибув британський тяжкий військово-транспортний літак C-17 Globemaster III. Літак, здатний перевозити до 75 тонн вантажу, здійснив посадку на аеродромі польського міста Жешув, розташованого за 90 км від кордону з Україною, повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані західних авіаресурсів.

Раніше в понеділок Міноборони Великобританії повідомило, що Лондон направить Україні РСЗВ M270 у відповідь на запит Києва щодо постачання високоточної зброї великої дальності.

"Великобританія передасть Україні реактивні системи залпового вогню, щоб допомогти країні захистити себе від російської агресії", - йшлося у повідомленні. У ньому не вказувалося, скільки таких систем Лондон вирішив надати Києву.

"Разом з РСЗВ Великобританія також поставить боєприпаси M31A1", - наголошувалося в ньому. Передані РСЗВ, як стверджується в повідомленні, будуть здатні вести вогонь на відстань до 80 км.

Раніше про рішення передати Україні чотири американські комплекси РСЗВ HIMARS, здатні вести вогонь на дальність не менше 70 км, оголосили США.

Раніше президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Сполучені Штати затвердили відправку в Україну РСЗВ HIMARS, однак Україна не планує використовувати їх для поразки цілей у глибині Росії.