UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі з’явилися наліпки із закликом приєднуватися до ПВК «Вагнер»

QR-код на наліпках веде на російськомовний сайт.

У польському місті Краків з’явилися наклейки із запрошенням до приватної військової компанії «Вагнер», яка знаходиться на службі у російського режиму. У цій справі поліція проводить розслідування, повідомила Gazeta Krakowska.

На наліпках, які знаходять у різних частинах міста, є надпис із закликом приєднуватися до «вагнерівців», а також QR-код, який веде на російськомовний сайт.

Читайте також: «Вагнер» не є підрозділом, який може загрожувати Польщі – замглави польського МВС

Фото однієї з вербувальних наклейок опублікував депутат Краківської міської ради Лукаш Вантух. Він зазначив, що подібні наліпки бачили в інших містах Польщі.

Ще одне відео з наліпкою від ПВК «Вагнер», яку побачили у громадському туалеті, стало вірусним у польському сегменті соціальних мереж.

Читайте також: Науседа заявив, що найманці ПВК "Вагнер" присутні поблизу литовського кордону

Представник головного управління поліції міста Бартломей Іздебський зазначив, що правоохоронці отримали два повідомлення щодо наліпок і зараз намагаються визначити, з чим саме мають справу.

Нагадаємо, регіональні центри приватної військової компанії «Вагнер» продовжують набирати нових найманців. Процес відбувається попри заяви очільника ПВК Євгєнія Прігожина про зупинку роботи вербувальних центрів.