UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі загинув заробітчанин з України

Елемент бетонних сходів впав на працівника з України.

У Польщі бетонний елемент сходів упав із мостового крана на працівника з України, що знаходився безпосередньо під ним.

Про інцидент повідомляє українська служба Польського радіо.

Бетонний елемент розчавив працівника на смерть, повідомляє ЗМІ.

Трагедія трапилася ранком середи в одній із фірм у місті Озімек в Опольському воєводстві Польщі.

Державна пожежна служба міста Ополє зауважила, що бетонний елемент сходів був на мостовому крані й у певну мить вантаж зірвався із кріплень.

На місці події працювали "швидка допомога" та декілька бригад рятувальників. Попри всі необхідні заходи врятувати життя громадянина України не вдалося.

Читайте також: Нелегальне працевлаштування українок: у ФРН провели масштабний рейд

Прокуратура разом із Державною інспекцією праці розслідують обставини та причини трагедії. 

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили про те, що двох українських студентів у Польщі госпіталізували з тяжкими ножовими пораненнями.

Як розповіли ZN.UA у генеральному консульстві України в Любліні, між двома українцями сталася бійка. Обидва зараз знаходяться у лікарні, їх стан задовільний. Проте наразі лікарі ще не дозволяють проводити з ними слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що українець загинув в Польщі під час затримання поліцією - в країні зараз діє карантин з жорсткими обмеженнями, повідомив перший секретар з консульських питань посольства України в Республіці Польща.

Правоохоронні органи Польщі проводять ретельне розслідування інциденту. За попередньою інформацією, загиблий знаходився в Польщі на роботі і повинен був дотримуватися правил карантину, але порушив їх і вийшов на вулицю, а з поліцейськими поводився агресивно.

Також повідомлялося, що під Варшавою, біля міста Стари-Нацпольске в Польщі внаслідок ДТП загинули чотири людини, серед загиблих дві українки. 64-річний водій вантажівки DAF різко виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Ford Transit.

А неподалік Варшави сталася пожежа в імпровізованому готелі для робітників внаслідок якого зафіксовано один смертельний випадок. Загинула молода українська працівниця.