UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі видаватимуть паспорти вакцинації від коронавірусу

Підтвердження про вакцинацію буде надходити у вигляді QR-коду.

Люди, які в Польщі вакцинуватимуться від коронавірусу, отримають документ про підтвердження такого щеплення після другої дози вакцини. Про введення в країні паспорта вакцинації від COVID-19 повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ганна Голавська, передає Euractiv.

Вона розповіла, що після вакцинації підтвердження надійде у вигляді QR-коду, який можна буде завантажити з особистого кабінету на сайті електронного уряду. Також це можна буде зробити за допомогою облікового запису системи охорони здоров'я. По можливості, QR-код можна буде роздрукувати на місці вакцинації.

"Код буде так званим паспортом вакцинованої людини, який підтвердить, що вона була вакцинована і може використовувати права, на які мають право щеплені люди", - додала вона.

Ідею "паспорта вакцинації" включили в Національну програму імунізації Польщі, яку уряд країни прийняв у грудні. Зокрема, в документі йдеться про те, що вакциновані люди зможуть користуватися послугами громадської охорони здоров'я без додаткового тестування, не будуть включені в заходи щодо соціалізації. Вакцинованим людям також не доведеться сидіти на карантині після контакту з особою, інфікованою COVID-19.

Читайте також: Британія відмовилася від впровадження "паспортів вакцинації"

Станом на 14 січня в Польщі зафіксовано 1 404 905 випадків коронавірусу. Всього у світі виявлено 92 348 199 випадків зараження COVID-19.

Раніше повідомлялося про те, що в Польщі в ході кампанії з вакцинації від COVID-19 першими отримали вакцину місцеві політики та деякі діячі культури. При цьому спочатку анонсувалося, що щеплення в першу чергу зроблять медпрацівникам.