UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі абсолютний рекорд заражень коронавірусом за добу

Уряд планує нові обмеження.

Міністерство охорони здоров’я Польщі повідомило про 24 692 нових випадки зараження коронавірусом.

Про це повідомляє українська служба Польського радіо з посиланням на сайт відомства.

Згідно інформації міністерства за добу в країні померло 373 інфікованих. 316 з них мали супутні захворювання. Це найвищий щоденний показник смертності з початку епідемії.

За добу 8 947 заражених людей одужали. З початку пандемії в Польщі було підтверджено майже 440 тисяч випадків зараження коронавірусною інфекцією.

4 листопада, згідно з заявами голови Канцелярії прем’єр-міністра Міхала Дворчика, очільник уряду Польщі Матеуш Моравєцький повідомить про подальші карантинні обмеження та рішення, які вплинуть на життєдіяльність мешканців країни та організацій.

Читайте також: У ДТП під Варшавою загинули дві українки

Міхал Дворчик також зазначив, що уряд зараз намагається запобігти введенню повного локдауну в Польщі, але ситуацію що склалася він назвав дуже серйозною.

Станом на середу, 4 листопада, у світі зафіксовано 47 407 204 випадки зараження COVID-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

За добу: 537 162 нові особи, померли: 1 213 744 особи (7 564 за добу); одужали: 31 609 661 особа (250 854 за добу).

Нагадаємо, жителям Італії з 5 листопада заборонять виходити з дому після 22:00 без поважної причини.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте 4 листопада підписав декрет про введення додаткових обмежень через зростання числа заражень коронавірусом.

1 листопада Європа переступила позначку в 10 мільйонів хворих коронавірусом. При цьому половина нових випадків зафіксована в останні п'ять тижнів, тобто заражалися приблизно по мільйону чоловік в тиждень. Таким чином, на даний момент Європа перетворюється в новий центр поширення епідемії. Детальніше в матеріалі "Перед загрозою хаосу".