UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі 26-річному українцю загрожує тюремне ув’язнення

Його затримали на півночі країни за водіння напідпитку.

До двох років позбавлення волі, трирічна заборона на керування транспортними засобами і штраф загрожують 26-річному громадянину України, якого затримали працівники поліції неподалік Тчева у Поморському воєводстві.

У крові водія виявили майже проміле алкоголю, повідомляє Życie Pomorza.

Правоохоронці затримали його після звернення пішоходів на те, що автівка їхала не зовсім прямо. Слідчі вже висунули чоловікові обвинувачення і тепер його долю вирішить суд.

6 грудня перед 23:00 черговий офіцер Повітової комендатури поліції в Тчеві отримав повідомлення про нетверезого водія Opel, що їхав селом Ґнішево.

Правоохоронці відразу вирушили на місце події, де перевірили документи водія. Ним виявився 26-річний громадянин України. Спілкуючись з ним, працівники поліції відчули запах алкоголю, тому перевірили водія алкотестером. Пристрій зафіксував майже проміле алкоголю. Крім того, чоловік не мав при собі водійських прав. Його затримали й доставили до місцевого відділку поліції.

Після того, як 26-річний чоловік протверезів, його допитали і висунули звинувачення у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Йому загрожує ув’язнення терміном до двох років, трирічна заборона на керування транспортними засобами і штраф від 5 тисяч злотих.

Раніше повідомлялось, що у Польщі бетонний елемент сходів упав із мостового крана на працівника з України, що знаходився безпосередньо під ним. Бетонний елемент розчавив працівника на смерть.

Також повідомлялося, що українець загинув в Польщі під час затримання поліцією - в країні зараз діє карантин з жорсткими обмеженнями, повідомив перший секретар з консульських питань посольства України в Республіці Польща.

Правоохоронні органи Польщі проводять ретельне розслідування інциденту. За попередньою інформацією, загиблий знаходився в Польщі на роботі і повинен був дотримуватися правил карантину, але порушив їх і вийшов на вулицю, а з поліцейськими поводився агресивно.