UA / RU
Підтримати ZN.ua

У полоні ХАМАСу загинули ще двоє ізраїльських заручників — ЦАХАЛ

Їхні тіла все ще у терористів.

Алекс Данциг (ліворуч) та Ягев Бухштаб.

Алекс Данциг (ліворуч) та Ягев Бухштаб.

Збройні Сили Ізраїлю підтвердили загибель двох чоловіків, яких взяли в заручники терористи ХАМАСу під час атаки на єврейську державу 7 жовтня 2023 року. Як повідомляє Sky News з посиланням на ЦАХАЛ, загиблими є 76-річний історик Алекс Данциг та 35-річний звукооператор Ягев Бухштаб.

Зазначається, що родичів заручників вже поінформували про їхню загибель. Тіла Данцига та Бухштаба продовжують утримувати терористи ХАМАСу. Їхню смерть підтверджують Міністерство охорони здоров'я у співпраці з Міністерством релігійних служб та поліцією Ізраїлю.

Читайте також: Можемо призупинити війну у Секторі Гази на 42 дні для звільнення заручників — Нетаньягу

"Ми продовжуємо збирати інформацію про заручників у Газі та продовжуватимемо надавати підтримку сім’ям заручників у цей важкий час", — зазначили у ЦАХАЛ. 

The Times of Israel зазначає, що ХАМАС ще у березні заявив про загибель заручників. За словами терористів, Бухштав загинув через брак їжі та ліків, а Данциг був убитий ізраїльським вогнем. В ЦАХАЛ ці заяви не підтвердили.

Раніше Bloomberg розповідало, що переговори між Ізраїлем та ХАМАС з приводу звільнення заручників та припинення вогню зіштовхнулися з труднощами через удар ЦАХАЛу по військовому командиру терористів. Також стоїть питання про те, хто саме з заручників має бути звільнений. Ізраїль заявляє, що у Газі залишаються 120 заручників, 32 з яких — жінки, діти, літні або немічні чоловіки.