UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Північній Кореї заарештували особистого фотографа Кім Чен Ина за занадто близьку зйомку лідера

Фотограф, який постійно знімав Кім Чен Ина, заарештований за "нанесення шкоди гідності національного лідера".

За розпорядженням північнокорейського лідера Кім Чен Ина заарештований його особистий фотограф. 47-річний Лім Чжі Рен заарештований за звинуваченням "у завданні збитків вищій гідності". Простіше кажучи, фотограф зробив знімок з дуже близької відстані і не з того ракурсу.

Фотограф був одночасно позбавлений посади, виключений з партії і заарештований: дії розцінили як "антипартійний акт, який підриває гідність найвищої гідності нашої партії". Ситуацію виклало видання Daily NK.

Якою буде подальша доля чоловіка, невідомо. Судячи з даних, які надало анонімне джерело, тюремне ув'язнення можна буде вважати везінням.

"Злочин" фотографа полягає в тому, що він "порушив правило №1": підійшов до глави країни ближче ніж на дозволені два метри, а також сфотографував з незатвердженого ракурсу.

Нагадаємо, 27 лютого в Ханої розпочався дводенний саміт США-КНДР на рівні глав держав. У перший день Трамп і Кім Чен Ин провели зустріч у форматі тет-а-тет. Президент США оцінив зустріч з лідером КНДР як "дуже добру". У Державному департаменті США повідомили, що під час другого саміту обговорюватимуться поліпшення двосторонніх відносин, забезпечення миру в регіоні і ядерне роззброєння КНДР. Мета саміту – подальший прогрес у виконанні домовленостей, досягнутих у ході саміту в Сінгапурі.

12 червня минулого року в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".